lördag 24 november 2012

2 av 4

Vi slog till på en toa - modell IFÖ på Blocketannons, ny och oanvänd. Nära och bra då vi hämtade den i Örgryte. Nu har vi två av fyra toaletter till våra badrum hehe.

Tvättstuga


Tvättstugeplanering - Vi skulle vilja ha en tvättstuga som på bilden brevid. Tvättmaskin och torktumlare bredvid varandra upphöjda till en bra arbetshöjd med hjälp av skåp under som de står på. Varsin korg för oss och hyregästen för förvaring av tvättmedel och sköljmedel. Färgglatt!


Nu har vi vart på MediaMarkt och shoppat lite till - tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Vi fick en jättebra deal - demoex nedsatt 5000:- + halva priset på den ena + presentkort på 1500:-

En tvättmaskinmodell som själv doserar mängden tvättmedel då den känner av hur smutsiga kläderna är...

KÖK

Planering köket - Idag ska vi till Ballingslöv och rita ett förslag på hur vårt kök kan se ut. Vi gillar en modell de har där i vitt/ek som är jättefin. Så vi får se om de kan ge oss ett försalg som inte blir alldeles för dyrt. Spännande!
Mediamarkt har en bra deal i helgen där man får halva priset på en vara vid köp av två, så Johan var där igår och köpte det kylskåp vi ska ha och en spishäll från electrolux.              
                   


onsdag 21 november 2012

Duschväggar

Nytt inköp - Hafa Igloo duschväggar 80x80 cm på Blocketannons, nya i kartong. Som hittat! Dessa kommer att sitta i masterbathroom på andra våningen.   

tisdag 20 november 2012

Badrum

Dagens inköp till badrummet på första plan. Hafa´s Solo serie med spegel, underskåp med handfat och blandare samt Hafa Moon toalettstol med mjukstängande lock, allt i vitt. Allt på Blocketannons.

Så då var nästan alla inköp till första badrummet klart. Vi kom fram till efter ha sett badrummet igen att vi låter kakel och klinker på väggar och golv vara kvar som det är, för att det var helt okej i svart kakel och svart/vit mosaik på golvet. Så vad vi ska göra är att:

Sänka taket och sätta in spotlights, ny toastol, tvättställ med skåp och spegel, nya krokar och toalettrullehållare och tvätta och skura golvet ordentligt.
Toalettstolen.



söndag 18 november 2012

Besök i huset


Vi åkte en sväng till vårt hus för att ta lite mått på bland annat kök och väggar. Det var andra gången jag såg huset nu och utan en massa folk att trängas med. Ett så häftigt hus!

Jag tog en bild på den platsbyggda baren! i källaren.

Idag såg vi en hel del detaljer till på huset bland annat att det fanns en teakbyggd hallmöbel med spegel i hallen. På andra våningen under heltäckningsmattan fanns det dock inget parkettgolv utan ren betong. Men då blir det ju iallafall lätt att lägga nytt parkett ovanpå.
 Idag slog vi även till på en lampa till hallen på blocketannons 175:-.
En till detalj på huset, ovanför dörren till källardelen med baren satt detta konstverk i kakel som föreställer ett stormande hav. (Tidigare ägaren var sjöman).

Tapeter

Tapetspaning! Vi har i helgen varit och tittat på lite tapeter...Här är några vi gillar, se bilderna. Vi tänker ha en ljus hall - någon enkel vit tapet. Köket - något mönstrat i färg. Matsal/vardagsrum blir i vitt med en mönstrad färg- eller svart/vit tapet bakom trappan upp till andra våningen. Andra våningens sällskapsrum kommer ha en del av fondväggen vid den öppna spisen resen av rummet och korridoren blir i vitt. Vårt sovrum blir en randig (bild nr 2) tapet. Klädkammaren blir i vitt eftersom väggarna ändå blir täckta av skåp/kläder. Bibiloteket? Hyreslägenheten?    
 



torsdag 15 november 2012

Diskho

Dagens inköp: Diskho med blandare till hyreslägenheten 500:-  

tisdag 13 november 2012

Lägenhetsköket

Vi har börjat planera och handla till köket i lgh vi ska hyra ut. Köket kommer att gå i svart med dessa svarta skåpsluckor vi hittade på annons.

Vi hittade även ett läckert Gorenje kyl/frys till köket (liknande den på bilden) på annons som vi slog till på.  

söndag 11 november 2012

Planering och spishäll

Idag har vi vart runt på inspirationstur på bland annat IKEA, K-rauta, Svenska Hem och Balingslöv och tittat på möbler och kök. Planering för vad vi ska ha för färger, kakel, klinker, träslag mm börjar alltså redan nu. Ikväll har vi inhandlat en spishäll till huset på annons från Blocket. Vi har även hittat svarta köksluckor samt ett läckert svart kylskåp som vi ska slå till på.

Vi tänker nämligen att vi ska hyra ut en del av huset, en etta eller tvåa till en student samt att Johan ska ha sitt företag i en del.

Så lägenhetsköket kommer att gå i svart.

Fortsättning följer...

Kontraktet påskrivet!

Husägare! I fredags skrev vi kontrakt på det här arkitektritade huset i Partille. Ett renoveringsobjekt på 10 rum och kök, boarea 280 kvm, byggt 1961 och en tomt på 1 225 kvm. Huset har fyra badrum, fyra öppna spisar, dubbelgarage mm.