måndag 30 december 2013

Mellandagarnas renovering

Uppdatering - vi håller på för fullt och grejar i huset med fokus på källaren. Se nedan alla bilder....Snart börjar nedräkningen för det nya året....!  
Pingisrummet kaklat av våra pappor.

Svart klinkersgolv med stora plattor.

Före, så här såg det ut. Rutmönster kvar efter de gamla plastplattorna.

Fogat idag.

Ribbstolarna uppe på väggen i pingisrummet igen.

Johan putsar valvet i baren in till pentryt.

Förvaring biljard- köställ.

Moderniserat baren med spottar i vitrindelen.

Baren tillbaka på sin rätta plats - Nytt underrede, nya eluttag, ny belysning utav fyra spottar, mässingplåtarna putsade och baren städad!

torsdag 26 december 2013

God fortsättning

God fortsättning, vi har haft en mysig jul i huset med våra familjer, första julen tillsammans i huset =) Nu ska vi hinna med en del innan nyår, bland annat att sätta tillbaka baren på sin plats igen.
Städat och torkat av bokhyllorna, och flyttat in alla skrivbordssaker + böcker till biblioteket.

Baren just nu.

Nytt underrede till den främre hyllan...

Nytt underrede till den bakre hyllan.

måndag 23 december 2013

Projekt biblioteket klart!

Tjohoo, ikväll blev projekt biblioteket klart efter tapetsering utav Johan och Börje. Supersnyggt, duktiga ni är! Nu ska det bara städas i bokhyllan och inredas med något snyggt skrivbord mm. Nu väntar vi på tomten ska komma....God Jul! 




Nu önskar vi er alla en riktigt God Jul!

söndag 22 december 2013

Fjärde advent

Snart julafton och idag har vi tagit in granen och klätt denna. En gran från trädgården, från den fula granhäcken - perfekt då den först får tjäna som julgran innan hela häcken ryker. Så nu blev det ett hål i häcken så länge, tittut grannen!

Vi har startat på allvar med projekt biblioteket - spackling av väggar, bytt all el, plockat ner elementet vi inte ska ha kvar, målat de två dörrkarmarna och listerna, samt målat taket. Vi har plockat ner den stora taklampan för renovering. Tapeterna har vi hämtat på Colorama då rummet nu är färdigt för tapetsering.
Johan och Börje har även kopplat in pumpen till dräneringen idag.  

Julgran! Min och Johans första egna julgran =) Julgranen är dessutom från vår trädgård - mer närodlad och ekologisk kan det inte bli...

Projekt biblioteket har startat. 

Helspacklade väggar.

Johan, Börje o Christian plockar bort ett överflödigt element i biblioteket. Det räcker gott och väl med det nedsänkta vid fönstret. 

Johan plockar bort lååånga elementrör.

torsdag 19 december 2013

Sammanfattning renoveringsåret 2013

Oj, idag är det precis 1 år sen vi fick tillträde till vårt hus och vi har hunnit med mycket sen dess, se listan nedan hehe =)

Sammanfattning renoveringsåret 2013
Dränering
Fönsterbyte
Bytt värmekälla från olja – fjärrvärme samt två luftvärmepumpar
Fått bort all murgröna som växte på huset
Nytt kök
Tre sovrum
Walk in closet
Hall
Vardagsrum
Matsal
Källargång
Tvättstuga
Två toaletter
Altan första etappen
Första rensningen i trädgården
Företagets rum
Dusch intill bastun
Vardagsrum övervåning
Lägenhet på 50 m2
Källarrummen påbörjade
Målat garageportarna
Ny el i hela huset (4 nya elcentraler)
Nya värmestammar
Nya element
Nya ytskikt i hela huset mm mm......
Köket för 1 år sen. 20 december 2013.
Vad har vi då kvar, jo bland annat:
Altan etapp 2 • Stora badrummet • Färdigställa källarens rum – pingisrum, kassaskåpsrummet, matkällaren, gamla pannrummet. • Biblioteket • Slipa vardagsrumsgolven • Garaget • Stenläggning framsidan huset • Balkongen • Snygga till trädgården – ta ner granhäcken, ta ner ett träd, göra ”något” åt förråden, så gräsmatta, trampgång med skiffersten, få bort komposthörnan med alla gamla stubbar mm, ny häck/staket där granhäcken stod mm. • Inredning – det roligaste efter allt slit =)

onsdag 18 december 2013

Vatten = Värme

Idag har Johan o Börje dragit och kopplat färdigt rören i källaren. Nu ska det allt bli värme på de element som ej var inkopplade. Jag och Gunilla har julstädat och gjort plats för julgranen som snart ska få komma hem till oss =) 



tisdag 17 december 2013

Beställt tapet!

I vecka till julafton! Idag var vi vägen om Colorama och beställde den tapet vi ska ha till biblioteket. Johan och Börje har påbörjat nya rördragningar i källaren för elementen. Jag o Gunilla har fixat slutfinichen på fönstren, golvet, väggarna där betongblomsterlådorna stod. Nu ska vi bara lyckas få tillbaka blomsterlådorna igen då vi inte kan få bort dem nu innan jul.
Wallpapers by Scandinavian designers. Design Trapetz by Arne Jacobsen.


Rör!

måndag 16 december 2013

Rörmokeri och måleri

Måndag: Shoppingtur på byggvaruhuset, andra målning av fönsterkarmarna (tack o lov att vi lät de andra fönstren målas av fönsterkillarna...)och arbete med rören i källaren. Hej så länge!   


söndag 15 december 2013

Helgen tredje advent

Tredje advent! I helgen har vi mest hållt oss inomhus och pysslat med lite olika saker. Jag har slipat, spacklat, slipat och målat fönsterkarmarna i vardagsrummet. Vi har satt upp de två ventilationsgallren, lackerade i samma kulör som fönstren, på gaveln uppe vid vinden på huset. Johan och Börje har hittat de försvunna rören i källaren, snart dags att kalla på rörmokaren igen. Gunilla har tvättat o putsat våra fönster. Tjoho en vecka kvar på jobbet sen en välförtjänt julsemester =)
Dags att måla...

Tegelstensgolv vid fönstret med nedsänkt element.

Aha jakten på de försvunna rören är slut! De visade sig vara bredvid varanndra ändå. Här syns de nu efter uppbilning av golvet under baren. Baren är utflyttad i rummet och stängd tillsvidare pga renovering.

torsdag 12 december 2013

Besiktning av öppna spisarna

Besiktning av resterande öppna spisar idag - samtliga fyra är nu godkända! Tack Gunilla för att du släppte in sotaren. Nu blir det sprakande värmande brasor i juletider =)  

tisdag 10 december 2013

Blomsterlådorna

Ja, så var det ju det där med de två stora blomsterlådorna i vardagsrummet, ska vi - Flytta dem? Slänga dem? Behålla dem där de står? Försöka sälja dem? Ha de i trädgården och plantera i?

Vi ska iallafall börja med att ta ut dem från där de står så vi kommer åt fönstren bakom. Så med hjälp av pallyftaren så var det en enkel match att lyfta upp och flytta på schabraken. Som tur var så stod de endast på kaklet under och var ej fastskruvade eller liknande i golvet. Fönsterkarmarna bakom är de ända som ej är i iordninggjorda i hela huset så nog dags att spackla o måla dem nu. Nu kommer vi även åt det nedsänkta elementet som fanns bakom/under blomsterlådorna - stort behov av städning där då allt ramlat ner o samlats där hehe. Nästa steg är nog att få ut dem ur huset, hur det nu ska gå till? Vi får väl försöka få hit några stora starka killar från gymmet bredvid hehe;)    
Schabrak till blomsterlådor! 

Trädgården just nu, fast nu tinar väl snön bort mer o mer....vi får ändå hoppas på en vit jul =)

söndag 8 december 2013

Projekt dränering klart!

Whooho! Äntligen är är vårt största projekt Dränering utav huset klart, sen i fredags! Det har varit ett stort, tidskrävande, fysiskt krävande, jobbigt, svettigt, kallt, lerigt, lärorikt projekt som vi nu äntligen är klara med. Nu återstår att snygga till trädgården då det finns några jord/lerhögar kvar men vi har fått en bra utgångspunkt för trädgården då alla murgrönarötter verkligen är borta och fått stubbar uppgrävda mm. Lite matjord på jorden till våren så kan vi så gräs till gräsmatta igen. Nu drar vi ett streck över detta projekt! 

Se nedan bilder för lite tillbakablickar från dräneringen
Första grävandet!

Baksidan i somras.

Andra sidan, bara jord så långt ögat kan nå...

Jag själv nere i groparna.

Go göteborgslera =) 

Stekheta sommardagar.

torsdag 5 december 2013

Storm!

Jag, Johan och "Sven" har varit ute, först på Byggmax och sen på vår uppfart och grejat. Men snart blev Sven för jobbig och vi fick gå in haha. Nu unnar vi oss julmust och lussekatter =)

Vi har även ringt och pratat med Partille kommun och ska få en gedigen samling ritningar/dokument ca 60-80!? stycken i nästa vecka. Kanske vi kan hitta de försvunna rören. Johan hittade ett ikväll under baren i källaren. Hej så länge!
Mätinstrument för att få in rätt fall ut till brunnen.


onsdag 4 december 2013

Onsdag 4 december

Fortsättning ute: Börje o Johan sågar i asfalten med bensindriven asfaltskap för att gräva upp till den befintliga brunnen på uppfarten så vi kan koppla på dagvattnet.

Nästa vecka är sotaren inbokad för besiktning av resterande tre öppna spisarna som ej är besiktigade och godkända. Så till jul kanske vi får mysiga brasor i huset =)   
Wroom wrooom....

tisdag 3 december 2013

Inomhusaktiviteter

Tjoho ikväll har vi satt upp två element i företaget, ska kopplas in vid tillfälle. Vi har även letat efter de värmerör som ej är inkopplade till några element i huset. Var är de??
Uppsättning av två nya radiatorer i företagets kontor.

Rakt? Jajemen!

Monterat o klart!

Letat efter värmerör i matkällaren...här efter bilningsmakinens framfart, dock inga värmerör utan armeringsjärn i golvet haha.

Då tar Johan fram nya leksaken, tigersågen...

eeh Johan vart tog du vägen...?

Aaha rör, tyvärr inte de rören vi letade efter...letandet får fortsätta...