onsdag 27 februari 2013

Uppdatering

Här kommer en uppdatering av vad som hänt hittills under veckan i huset.... 
Montering av köksfläkten idag.

Så här fint blev det =)

Siemens
Börje har målat taken och lite vägg i hyreslgh trappa samt hall.


Vi har denna mörka murriga stenvägg i bland annat hyreslgh hall och nere i vår källare. Dessa kommer att målas vita. Så det blir vita stenväggar.

Jag har målat fyra stycken dörrkarmar vid köket vita.

Stefan har varit här idag och murat och putsat på dörröppningen till vårt badrum på andra våningen.

söndag 24 februari 2013

24 februari


Kökskaklet färdigfogat idag.

Så här bra blev det =)

Vad är detta...?

Uppfällbara eluttag!

Rördragningar gjorda, nu har vi vatten i köket.

lördag 23 februari 2013

Kökskakel!

Igår var vi på en shoppingrunda på Badrumsgruppen på Ringön där vi köpte en blandare till köket och efter det åkte vi till IKEA för att köpa köksstommarna till lägenhetsköket samt en köksfläkt. Idag efter en morgonpromenad i solen åkte vi upp till Interkakel för att bestämma kökskakel, se nedan bilder vad vi valde, sååå fint! Johan har satt upp fotlister i vårt sovrum, vi har slipat den gamla tapeten i köket, slipat tapet samt bredspacklat en vägg i lghdelen, tvättat av element och Stefan har vart här och hjälpt oss mura/putsa mm idag.
Kakling pågår!

Snyggt!

Kakelplatta - Mix minimal pasta blanco, vit/grå.

Nya blandaren - Tapwell.



Klart!


De sista murblocken ovanför dörren till huvudbadrummet är uppe. 

Ett lagat och putsat hål på andra våningen.
Våra grannar var hemma hos oss på fika och rundvandring i huset. Vi fick den sötaste lilla blomma som inflyttningspresent =)

torsdag 21 februari 2013

Bänkskiva!

Idag vid lunchtid kom bänkskivan hit från skåne och monterades i vårt kök. Det blev jättefint! Vi har valt det tåligaste av allt som fanns att välja på - en mörk tunn kompositstensskiva. Efter jobbet blev det en sväng till Hornbach för att köpa fotlister, taklister och fler elrör. Sedan målade jag fönster och den franska balkongdörren i lghdelen vita. Johan och Börje drog elrör till den nya elcentralen på andra våningen. Frysen har även kommit hem till Partille.  
Bänkskivan!


Mycket arbetsyta.

Underlimmad diskho.

Välkommen hem lilla frys =)

Blir det vitt eller blir det vitt....?

onsdag 20 februari 2013

Renoveringen fortsätter

Idag har pappa och målaren Glenn fortsatt med tapetseringen av fondtapeten i vardagsrummet/matsalen. Dock blev de inte riktigt klara, så övervåningen vid öppna spisen är kvar. Se nedan bilder på tapeten i olika vinklar. Vi har haft hjälp av Stefan som har varit här och putsat igen fler hål i väggarna mm. Jimmy & Klara har varit här och hjälpt oss bland annat med renovering av fönstren i lgh och montering av elcentralen som ska vara för hela övervåningen. Johans föräldrar har varit här och börjat fixat i företagsdelen av huset.

Imorgon kl 13.00 kommer stenkillarna hit och lägger bänkskivan i köket - Spännande! Börje & Gunilla ska åka till Halmstad och hämta frysen vi ska ha i köket, hittat den på Blocketannons oöppnad i kartong - Fynd!

Väggen och trappavsatsen...

...väggen vid de stora fönstren mot trädgården...

...på väg upp för trappan...

...uppe i trappan.

Nya elcentralen infälld i väggen i ett utav sovrummen...

...på andra sidan väggen ska elrören gå upp till vinden.

Ett utav företagsrummen, skrapning av tapet pågår.

Originaltapet med blommor.

tisdag 19 februari 2013

Fortsättning kök

Idag har snickaren varit på besök igen för att sätta fotlisterna, satte fast diskmaskinen och lite annat smått och gott. Nu på torsdag eller fredag kommer stenkillarna för att montera vår bänkskiva till köket. 
Köket framifrån. 

Högra sidan av köket.

Nya eklister.

Eklisterna =)

måndag 18 februari 2013

Fondvägg

Idag vid 16.00 tiden kom pappa och målaren Glenn hit för att hjälpa oss med tapetseringen. Hej då murgrönatapeten! Den randiga tapeten blev verkligen jättehäftig och förstärker intrycket av den höga takhöjden. Trappan blir också snygg mot tapeten, nu ska den bara målas fin också. Så nu är det svåra klart, fortsättning med resten av väggen på onsdag...  




Sunday

Idag har vi gjort klart väggen inför tapetsering imorgon och byggt ihop en byggställning för att målaren ska kunna nå upp till taket. Fem meter i takhöjd blir en utmaning...Börje och Gunilla har tapetserat ett rum till i lghdelen. Johan och pappa har satt upp taklister i vårt sovrum och i sovrummet med utgång till balkongen. Rummen ser mer och mer färdiga ut =) Hela trappan mellan matsal/vardagsrum upp till andra våningen är även tvättad med målartvätt och påbörjat slipning för att rugga upp ytan och få bort ojämnheter inför målning.  
Diskmaskinsluckan monterad.

Diskmaskinen från rymden...

Pappa och Johan sätter upp taklister.

Bytt ut hyllplanen mot glashyllplan i vitrinskåpet i köket.


Byggt upp en byggställning till målaren imorgon.

Balansgång?

Ett färdigtapetserat rum i lägenheten.