söndag 30 juni 2013

Sista helgen i juni

Tiden går fort, imorgon är det redan juli månad och snart är det semester. I helgen som har gått så har jag och Johan själva pysslat med lite smågrejer i huset. Jag klippt häcken längst ner i trädgården mot grannen idag och igår när regnet öste ner hela dagen så började vi putsa väggarna i källaren. Johan har lagat en gräsklippare så nu har vi en Klippo i familjen trädgårdsredskap. Vi har shoppat lampor till vardagsrummet på Mio, kul att börja köpa lite inredning. Nu har även våra husdjur i trädgården ökat till fem kaniner - två vuxna och tre kaninbebisar, fullt med kvittrande fågelungar bor även i alla holkar och ett rådjur såg vi igår - så det råder alltså fullt djurliv på våran gata =)    
Trädgården just nu.

Vardagsrumslampa ovanför soffbordet.

Läslampa. Vi valde att satsa på färg som komplement till den annars vit/svarta färgskalan.

Minidumper som ska hjälpa till att köra makadam för dräneringen.

onsdag 26 juni 2013

Vår walk in closet

Jippi! Alla skåpen fastskruvade i varandra och i väggarna och all inredning är på plats, nu fyller vi på med kläder och skor! Äntligen ordning och reda på våra kläder efter ha haft allt i väskor/flyttkartonger de senaste 6 månaderna pust....Vilken dröm =)
Fönster med utsikt mot trädgården.

Ena hörnan med hyllor, klädstänger o lådor. 

Andra sidan med hyllor, multihängare, byxhängare, lådor, påbyggnads-klädstång.

Åh wow en skohylla!
Djupa lådor med plats för mycket =) Samt ett infällt eluttag gömt i garderoben.



Hörnlösning.

Inbyggnadsbyrå med glashyllplan

Spegel, spegel på väggen där...

söndag 23 juni 2013

Project - Walk in closet begins

Idag har dagen ägnats åt att skruva ihop garderobstommar och lådor. 
Jag o pappa.

Christian

Johan sätter upp taklister mm.


Alla lådor ihopsatta.

Christian och Gunilla spikar bakstycket.

En hörnstomme med två stommar bredvid.

och en likadan lösning på andra väggen.

STORA garderober... =)

onsdag 19 juni 2013

Walk in closet

Wiee hemkomna nyss från IKEA där vi shoppat garderober till vår walk in closet! Det blir garderobsystem Pax i ek med inredning såsom hyllor, klädstänger, byxhängare, inbyggnadsbyrå, en hel garderob bara för skor mm. En dröm går i uppfyllelse, gissa vems... =)   
Två vagnar fullastade!

Inspiration

måndag 17 juni 2013

Källaren

Renovering källaren fortsätter - Börje har målat taket i gången nedanför trappan. Sen blir det målning av väggar, lister, dörrkarmar, garderober mm innan kakling av golvet sker. Fint blir det! 


söndag 16 juni 2013

Ritningar

Vi fick som sagt en hel säck full med ritningar från när huset byggdes från mäklaren och en del av dem har verkligen bleknat men andra kan man se vad de föreställer och läsa av. Vi valde ut tre stycken för att rama in för att spara som en kul inredning. Överst till vänster ritning över alla rum på första plan (avloppsrör), överst höger är en ritning över den platsbyggda baren i källaren och ritningen längst ner är en ritning på trappan i vardagsrummet.  

Fortsättning historien bakom vårt hus - Mellby Ligård

Jaaa vi har fått några fler gamla kort från när den förra ägaren bodde i huset. Känsliga läsare varnas dock för starka bilder... ;) Varsågoda en återblick från förr...se nedan bilder.
Trappan upp till andra våningen

Nere i gillestugan i källaren

Gillestugan (baren)

Matsalen


Gillestugan.

Baren.

Baren.

Observera den marina inredningen =)

Vardagsrummet
 
Matsalen

Andra våningen vid öppna spisen.

"Poolen".


Trappan.
Gillestugan.

Matsalen


Ehh en skog på väggen?
Murgrönan härjar fritt.

lördag 15 juni 2013

Vi har ett vardagsrum igen

Vardagsrummet funktionsdugligt igen. Verktyg bortstädade, teaken oljad, lister målade och uppsatta igen, allt städat och jag har till och med lagt en duk på soffbordet =) Lite småpill som är kvar såsom antenkabeln som ska fästas upp, tvbänken ska bort och trådlös HDMI anslutningar ska ersätta kablarna till bluerayn.  

Andreas och Johan har grävt i trädgården och sedan började de och Börje ta bort de gamla vattenrören till vårt huvudbadrum. Tack för idag! 

De stora teakväggarna är inoljade och kakelmålningarna putsade.


torsdag 13 juni 2013

Rörigt värre

När regnet vräkte ner som mest i morse vid 7.00 tiden så knackade rörmokarna på dörren för att fixa några vattenkopplingar i källaren. Vi har beslutat att vi kommer att dra nya vattenrör i källaren för att inte riskera att de gamla kommer att spricka och läcka vatten när vi har gjort iordning källaren...Så detta kommer rörmokarna att hjälpa oss med. 
Stammarna som går uppåt från källaren har sågats av och går nu ut i nederkant på väggen istället så att vi kan koppla på ledningarna efter att vi har putsat om väggarna.


TV:n på väggen i vardagsrummet! Imorgon blir det målning utav de sista listerna och iordningställande av vårt vardagsrum =)



onsdag 12 juni 2013

12 juni


Dräneringen fortsätter, bröderna Rubenson gräver under trappan och Jimmy kör grävskopan.

Ahh här går det neråt...

Målning i vardagsrummet.