torsdag 28 november 2013

Dräneringsbrunn - förberedelser för pump

Det närmar sig första advent och ett stort hus kräver sina dekorationer....efter en shoppingtur med handling av adventsljusstakar mm bytte vi sedan om till snickarbyxor och dagens arbete ser du på nedan bilder...
Johan monterar vattenrör på brunnen.

1-fas handske monterad.

Vattenrör och handske.

Inkoppling av markkabel till handske.

Toppen av brunnen på plats med locket på.

Johan borrar hål för genomföringen av el till brunnen.

Nya ljusstakar i köket! Välkommen första advent!

måndag 25 november 2013

Brunnen och tankar om biblioteket

Godkväll! Johan och Börje har fortsatt med dräneringen på framsidan i kväll, monterat och anslutit den nya brunnen. Brrr det börjar bli vinter...

I helgen började vi även snegla lite på idéer på tapet till biblioteket/arbetsrummet, vi vill ha någon mönstrad häftig då det endast är två väggar som ska tapetseras. De andra två väggarna är består ju av fönsterpartiet och den plastbyggda bokhyllan. 
Denna tapet är från Boråstapeter: Wallpapers by Scandinavian designers av Arne Jacobsen och är den vi har som första förslag till de två väggar som ska tapetseras i biblioteket. Den är Snygg, följer vår röda tråd och är tidsenlig med vårt hus. 

En annan tapet i lite mer jordnära färger...

Här är en annan designtapet från Arne Jacobsen.

Hehe här är vår kökstapet fast i svart/grå. Fin men inget vi ska ha till fler rum.

Här är en fräck tapet med havsvågor.

Nä , det får nog bli denna ändå =)

söndag 24 november 2013

Dränering

Dräneringen har fortsatt hela denna veckan och nu fyller vi igen. Nu ser vi slutet på dräneringen, tjoho! Tack för hjälpen Börje, Gunilla, Andreas, och Jimmy! 
Grävaren har kört fast i leran (igen) och får lite hjälp på traven....

Fylla igen!

Avloppsrör för dagvatten från stuprännorna grävs ner och kopplas ihop.

Börje i högsta hugg med spade i hand.
Aha, en dal mellan bergen. "Tittut" grannarna!

måndag 18 november 2013

Dränering

Idag efter jobbet har vi fortsatt med dräneringsarbetet - grävt, grävt och grävt. Handlat flexirör + våtrumssilikon. Lagt i rör, duk + många många hinkar med grus runt/nedanför klacken mm. Tack Börje och Gunilla för hjälpen!

Trädgården i nuläget...

Vad jag drömmer om...

söndag 17 november 2013

Dränering

I helgen har vi fortsatt arbetet med dräneringen på framsidan huset. Vi blev klara med sidan runt vår trappa och fyllt igen och fortsatt gräva nedanför klacken under köksfönstren där grävskopan inte når. Klädstilen just nu gör att man känner sig som ett dagisbarn - påpälsad med underställ, arbetsbyxor, regnbyxor, raggsockar och ett lager med tröjor + jacka samt stövlar med högt skaft. Tack till Johans föräldrar som hjälpt oss i helgen! 
Gamla dräneringssystemet.

Johan o Börje sätter upp isoleringsplattor.

Hilti spikpistol smäller av.

Fylla igen!

Lerigt?

torsdag 14 november 2013

Summering

Nu har det gått ett år sedan vi vid denna tiden i november förra året hittade ett mycket intressant hus på Hemnet, gick på visning och ett tag efter det skrev vi kontrakt på vårt unika hus i Partille. Det gångna året har varit otroligt lärorikt, roligt och jobbigt på alla sätt och vis. Ett stort tack till er som stöttade och trodde på oss i detta stora beslut att köpa ett renoveringsobjekt på 400m2. Till er som trodde att vi tar oss vatten över huvudet och att det skulle bli ett ”Arga snickaren” projekt vill vi bara säga ”ha där fick ni”. Jag hoppas att vi nu har bevisat för alla att vi kan och vi vill och jag är glad att vi inte lyssnade på alla ”nejsägare” utan att vi fattade ett beslut utefter vad vi vill och lyssnade på vår magkänsla. Att få denna möjlighet att renovera upp ett sådant här unikt hus med all dess historia bakom och få utforma det precis efter våra behov, stil och smak är fantastiskt. Vi lär känna husets vartenda litet skrymsle och allt blir så personligt det kan bli då det är jag o Johan som planerar, snickrar, målar, bygger, inreder mm. Vi bygger upp ett hem för vår framtid, är inte det värt att satsa på så vet jag inte vad som är mer värt? Det sägs att renoveringar tär på förhållanden, men jag vet inte riktigt om jag håller med. Jag är så glad att vi vågade och idag älskar jag mitt hus och kan inte tänka mig att bo någon annanstans än här tillsammans med Johan.

För att få en liten kul tillbakablick så skev jag denna text i februari 2013. ”Nu har vi haft tillgång till huset i lite mer en månad och bott här i tre veckor nu. Varje dag efter jobbet så renoverar vi eller handlar byggmaterial och varje helg har vi arbetshelg där folk kommer till oss på morgon/förmiddag och så jobbar vi hela helgen…. Detta innebär ett vardagsliv utan dess like – Inget privatliv, byggdamm på/i allt, torra och spruckna händer, ny klädstil – snickarbyxor var dag, ett ständigt letande efter sina saker samt efter alla verktyg, diskberg efter alla människor som hjälper oss - ge mig ett kök med diskmaskin snälla, ett ständigt oväsen och buller från alla maskiner, hämtmat, sena kvällar och tidig morgon, delegering av tvätt till familjen, dusch får man hitta på annat håll, TV- tittande vad är det? Kokplatta och micro till köksutrustning”.

Vi kommer att med glädje kunna se tillbaka på denna blogg många gånger minnas och tänka tillbaka på denna intensiva renoveringstid.

Vi vill ge vårt alldra varmaste tack till alla som har varit med och hjälpt oss hittills i renoveringen av vårt drömhus – Utan er hade detta projekt inte varit möjligt!

Tack!
Mäklarbild 2012

onsdag 13 november 2013

Grus

Ett lass grus på 6 ton levererades idag till vår uppfart. 
Ikväll har vi grävt, grävt och grävt lite till.  
Nu ser snart grannarna inte vårt hus för jordvallarna hehe...

måndag 11 november 2013

Dränering

I eftermiddag/kväll så har jag o Johan fortsatt grävningen och förberett för blästringsgubben som kommer och blästrar sista sidan imorgon vid kl. 8.00.
Grävning framför trappan...

...och grävning vid sidan om trappan.

Framför vår trappa. Ett hemligt rum uppenbarade sig under trappan, riktigt stora spindlar bodde där hehe.

söndag 10 november 2013

Dränering

Dräneringen fortsätter, vi har jobbat hårt i helgen i regn, rusk, lera. 



torsdag 7 november 2013

Trappan

Projekt måla trappa - klart!
Trappan igår...

Trappan idag...=)

tisdag 5 november 2013

Gräva och måla

Idag har grävandet fortsatt med Johan, Jimmy o Börje och jag och Klara fortsatte med "projekt trappan". Målning utav de gula stegen till vitt och fräscht! Tack för hjälpen!
Trappan före...

Trappan under målning, okej arbetsställning hehe? Det var inte lätt att komma åt med penseln...

måndag 4 november 2013

Bro/landgång?

Så var det dags att bygga en bro för vår hyresgäst innan vi fortsätter grävandet. Nu kan du säkert ta dig ut! =)
Reglar fastskruvade.

Stabilt? Jajemensan!

Klart att gå på!