tisdag 28 januari 2014

Elektriker på besök

Strax innan jag åkte till jobbet imorse kom elektrikern för att hjälpa oss flytta elmätaren till den nya mätartavlan på andra sidan väggen. Detta gjordes i "elrummet" i källaren, så här blev det, se nedan bilder... 
Elmätaren flyttad till nya mätartavlan.

Elskåp med mätartavlan

söndag 26 januari 2014

Inredning

Konstprojekt: LP- skivor i ram till baren i källaren. Tidigare i veckan handlade vi åtta stycken ramar och igår var vi bland annat på Bengans skivaffär och second hand och köpte skivor. Det blev riktigt bra och passar perfekt till barmiljön i källaren. Kul inredning och när man tröttar är det bara att byta ut skivfodralet mot något annat motiv/artist. Så här snyggt blev det! 




Badrum

Dagens händelser i huvudbadrummet - Satt upp våtrumsskiva, putsat de hål och ojämnheter som fanns och dragit en elkabel. Det går sakta men säkert framåt. =)   





fredag 24 januari 2014

Huvudbadrum

Vi hyrde en slipmaskin idag för att ha över helgen för att slipa ner det gamla kakelfixet. Nu 1 ½ timme senare sitter vi i soffan igen, allt fix nere och väggarna blev jämna och fina. 
Johan slipar.

Betongslipmaskin med diamantblad kopplad till grovdammsugare.

Dammsugning efteråt.

onsdag 15 januari 2014

Vindstrappa

Ikväll har Johan tillsammans med Börje och Thomas satt upp vindsluckan som vi köpte tidigare. Nu är vi därmed av med vindsluckan som tidigare fanns i badrummet (skulle hamnat mitt i duschen) och kan istället gå upp till vinden via ett sovrum. Tack för hjälpen! =)
Johan börjar såga upp taket...

Färdigt! Så här bra blev det. Ny uppgång till vinden via ett utav sovrummen. 

Hej vinden!

Stängd lucka.


lördag 11 januari 2014

Nu ska julen dansas ut ut ut....

Idag har vi sagt hej då till julen då vi slängt ut granen och plockat ner ljusstakarna mm. Johan och Börje har ikväll förberett för belysning i stora badrummet. Vi kommer att ha sex stycken spotlights i taket. Vi har även fyllt igen hålet i "kassaskåpsrummet"i källaren, där vi hade rörmokarna på besök igår och gjorde klart de sista inkopplingarna för värmerören till elementen.
Skyddskåporna uppe för spotlightsen.

Fyllt igen hålet i "kassaskåpsrummet".

torsdag 9 januari 2014

Vindslucka

Dagens projekt - köpa vindslucka. Vi har ju den gamla vindsluckan (utan inbyggd stege) nu i det stora badrummet (tidigare korridoren andra våningen) och vi kan ju inte ha en vindslucka i badrummet. Så den nya planen är att flytta uppgången till vinden genom en ny vindslucka i ett utav sovrummen. En vindslucka med inbyggd stege, praktiskt så slipper man tänka på att hitta och få upp en stege om man behöver gå upp på vinden.  
Vindslucka på väg hem...

Så här ska det bli.

söndag 5 januari 2014

Badkar?

Vad ska man göra en regnig söndagskväll om inte tänka på vilket badkar man vill ha. Vi vill ha ett vanligt badkar utan massa bubbel med ett modernt utseende. Inga lejontassar eller annat krimskrams. Jag gillar det äggformade badkaret bäst tror jag. Hmm i vilken vill jag helst spendera varma bad i?   





Huvudbadrum

Fixande i stora badrummet i em/ikväll. Johan och Börje har lagt flytspackel på golvet och satt upp våtrumsskivor.
Börjat flytspackla golvet.

Våtrumsskivor två stycken.

fredag 3 januari 2014

Städning uppfart

Dags att städa upp lite på framsidan och runt huset. Vi beställde en liten container från Ragn-sells för sten/asfalt för att slänga all den sten, betong, tegel, asfalt som kommit fram/till i samband med dräneringen.  
Tom...

Full...

Planering stora badrummet

Igår städade vi ur badrummet på andra våningen och tänkte lite på hur vi ska ha det. Det kommer ju både bli en stor dusch samt ett badkar. Kaklet är fortfarande ett frågetecken, kanske är vi inne på ett mörkt kakel som ligger som klinker på golvet och fortsätter upp som en fondvägg bakom badkaret och resten av väggarna är vita. Det ska iallafall vara stora kakelplattor då rummet är stort. Dags att börja samla pantburkar....   
Så här ser det ut just nu.

Vattendragningar till handfatet.

Väggen där badkaret ska stå.

Duschhörnan.

Inspiration. Så här vill vi ha badkaret. Fristående i rummet med blandaren bredvid. Fina stenar som täcker rördragningarna. 

Här är den serien vi ska ha på möblerna. Ballingslöv Happie i valnöt. Ett högskåp har vi redan. Kommoden ska vi ha med ett handfat. 

onsdag 1 januari 2014

God fortsättning!

Gott nytt år och god fortsättning! Vi hade en jättetrevlig första nyårsafton i huset igår med våra vänner. Vi skålade för ett händelserikt 2013 och vi ser nu ser vi fram emot ett spännande 2014! Skål!  
Nyårsdukningen!

Lammracks marinerade och ska strax in i ugnen. Nyårsmaten bestod av trerätters med getosttoast till förrätt, lammracks med potatisterrin, morötter, rödvinssås till huvudrätt och chokladsuffé till efterrätt. Mums!

Baren öppen!

Gillestugan, flipperspelet på rätt plats och darttavla uppsatt.

Pingisrummet!

Uppdatering min läshörna - fått två nya satsbord i julklapp. Läs/myshörnan komplett =)