tisdag 29 april 2014

Slänga sten...

Dagens tur/träningspass till tippen i Sävenäs för att slänga stenen som vi samlade igårkväll i bil och släp. Tack Sabbe och Eddie!

söndag 27 april 2014

Trädgården

Vi har haft ett strålande sommarväder hela helgen och vi har passat på att greja i trädgården. Vi har åkt till tippen 10 gånger med lerjord, sten och stubbar. KingCaben med släpkärran har vi backat in i trädgården för att komma åt jorden och all sten. Vi har fortsatt jämna ut trädgården och alla berg av överbliven jord från dränering och altanbygge är nu borta tjohoo! 
Denna jordhög är nu ett minne blott.


Lerjord på släpkärran för att åka till tippen.

Har ni sett vår nya parasoll? =)

ALLA stubbarna är nu på tippen! Det tog några vändor...

Riktiga bjässar till stubbar.

Lite kämpigt att få upp dem på släpkärran....eller Jimmy?

Planar och jämnar ut trädgården med jord.

Ena sidan av trädgården just nu.
Tack så mycket Börje, Gunilla och Jimmy för hjälpen, det gjorde vi bra! 

måndag 21 april 2014

Sommarvärme!

Annandag påsk bjöd också på riktig sommarvärme med ca 22 grader som mest, vi fortsatte greja i trädgården. Vi fick hyrt ett släp och lassat på mer stubbar och rötter. Alla stubbar är nu upptagna från den gamla häcken! Komposthörnan är även den nu helt borta och utjämnad med marken! Spontanhjälp fick vi av Jimmy som kom förbi =) Åter till vardagen imorgon.  
Jimmy lassar släpkärran full med stubbar o rötter.

Taada! Kompsthörnan är jämnad med marken!

Trädgården just nu.

Komposthörnan jan 2013

söndag 20 april 2014

Påskledighet

Påskledighet och tid för att vara ute och greja i trädgården i det varma vårvädret. Vi har bland annat fortsatt på altanen etapp 2 och grävt och röjt i trädgården. Vi börjar få till en bra grund till trädgården och vi har en till ledig dag imorgon =) Se bilder nedan!  
Städat och plockat upp massa rötter och stenar.
Gräva bort stubbar...

Sista delen på altanen.

Byta ut den gamla eluttaget.

Till ett nytt...

Nytt dubbeleluttag för utomhusbruk.

Johan sågar till altanen.

Jättestubbe!

En bra stund senare släpper äntligen stubben och vi får upp den ur hålet.

Vi har även rivit alla gamla komposter så nu har vi en fin åker på baksidan också hehe.

måndag 14 april 2014

Altan

I eftermiddag var det soligt och fint väder så jag, Johan och Jimmy fortsatte med altanbyggandet. Vi la duk, grus och någon mer regel på plats. Sen var det vara att mata på trall, vi kom ungefär halvvägs innan det blev mörkt. Har tyvärr inga bilder på altanen då det snabbt blev mörkt hehe =)

Ogräsduk + grus.
Ni måste även se vår takdusch som vi köpt till vår kommande duschhörna i badrummet. 
Tapwell takdusch.

lördag 12 april 2014

Altan

En ganska regnig lördag resulterade ändå i en del altanbygge. Lagom till regnet började kom Christian för att hjälpa till med altanen. Christian och Johan fick även burit upp badkaret till andra våningen och ställt in badkaret provisoriskt i badrummet.  
Johan drar fast en regel...

Ebba håller koll över trädgården.

Regelverk för de tvärgående brädorna klara och grillen är tänd - årets första flintastek blev middagen idag. 

Badkaret på rätt plats!


fredag 11 april 2014

Altanbygge såhär på kvällskvisten

Jag och Johan fixade två nya hål för att gjuta de sista plintarna, blandade cement till dessa och skruvad fast regeln - lagom till niofilmen gick vi in till soffan och fredagsmyset. Trevlig helg!
Ny plint.

Altan etapp 2

Tänk er denna hörna på altanen när den är klar - soffgrupp runt elden för att grilla korv och marshmallows.
Kan det bli mysigare??  =)

Badkar!

Vi har köpt vårt badkar! Det blev ett Westerbergs fristående badkar modell Ellips som vi fyndade på Blocket oanvänt i obruten förpackning. "Ett modernt badkar designat av Måns Broman. Tillverkat i solid gjutmarmor som håller värmen länge, med en mjuk, härlig sidenmatt yta. Unik form och stabilitet som ger bästa komfort". Sååå fint och det kommer att passa perfekt i vårt badrum.



torsdag 10 april 2014

Badrum!

Vi har beställt badrumsmöbler hos Ballingslöv! Ungefär så här kommer vårt nya badrum att se ut, se skissen nedan. Vi har valt serien Happie med lucka strict valnöt.  Det blev alltså en kommod 120 cm lång med två lådor - en låda med lådinsats + eluttag. Ett handfat Water i porslin.  Ett 120 cm spegelskåp med sex hyllplan med ledspottar ovan och under skåpet. Ett 30 cm högskåp i denna serien har vi redan sedan tidigare.

Vi tänker att vi beställer nu så vi har allt hemma när vi vill ta upp detta projekt igen, antagligen till hösten, när det börjar bli dags för inomhusprojekt istället för trädgården. Längtar...

onsdag 9 april 2014

Badrumsplanering + tippen

I eftermiddag var vi på möte hos Ballingslöv för att planera vårt badrum. Vi kommer att köpa kommod med handfat och ett spegelskåp från dem, nu ska de rita vårt badrum som vi vill ha det så får vi skissen på mail imorgon, spännande....

Efter lite middag i magen så fortsatte vi med städning i trädgården - Jag, Johan och grannen fick baxat upp alla stubbar och rötter på släpkärran och bilflaket. Sen tog jag, Johan och Börje det till tippen i Alelyckan. Tillbaka hem igen och vi fick lassat upp resterna av lekstugan på släpkärran. Alltså dagens fyspass avklarat och nu sitter jag välförtjänt i soffan och ser på andras elände på Arga snickaren... Trevlig kväll! 


tisdag 8 april 2014

Altan

Vart på klubbdag på K-Rauta och shoppat resterande altanbräder!


måndag 7 april 2014

Trädgården

Ikväll gjorde vi ett röj i härlig kvällssol för att lägga i resten av riset och grenarna i containern. Containern hade vi fått tömd och därför kunde vi fylla den igen. Nu har vi kvar de större stubbarna och en del stora rötter som vi tänker ta på släpkärra och köra till tippen. Tack mamma Birgitta för kvällspasset!   

söndag 6 april 2014

Rivning utav lekstugan

Dagens renovering - Rivning av den gamla lekstugan i trädgården.









Projekt: Ta ner granhäcken!

Igår samlade vi familj och kompisar för att ge oss på att ta ner den fula stora granhäcken. Vi startade motorsågarna kl 9.00 och lagom till regnet började falla vid ca 14.00 var hela häcken nedre. Sååå mycket ljusare och luftigare det blev samt att vi fått tillbaka flera meter gräsmatta som förut täcktes av gran och den stora tujan. Ett stort tack till er alla som var med - Börje, Christian, Sabina, Bengt, Ingrid, Birgitta, Sandra, Pontus, Joakim J, Jimmy, Klara, Lisa, Sandra, Joakim R och såklart grannen med familj.   
Tom container på morgonkvisten.

Nu börjar vi...!




Christian och Börje gräver upp stubbarna med grävaren.






Joakim och Johan försöker skapa plats för mer...





Allt nere!


Hehe nu ligger skogen på vår framsida istället, allt fick inte plats i containern så vi får göra en tömning av den och fylla den på nytt med resten.