lördag 31 maj 2014

Gräsmatta!

Äntligen är leråkern som trädgård ett minne blott då vi nu har rullat ut ytterligare 170m2 gräs igår! Först krattade vi ut 40 säckar "toppdressing" (en blandning mellan jord o sand) samt gödning. Gräset kom kl 10.00 och vi var klarar vid 17.00 med allt. Stort tack till Joakim, Sandra och Christian som hjälpte oss! Nu har vi fått oss en härlig stor trädgård! =)   
Gräs!!

Förebild.

Efter, på baksidan framför altanen!

Före....

Efter!

Före....

Under veckan....

Har vi förberett för den sista delen av trädgården där det fattades gräsmatta. Vi fick låna en jordfräs av grannen och Johan körde med denna för att luckra upp jorden.
Johan kör jordfräs för att luckra upp jorden.

Har ni sett vår nya grillbänk? =)

Lite nya blommor på altanen.

torsdag 22 maj 2014

Trädgård

Ännu en dag med strålande sommarvärme, termometern visade 27 grader när jag kom hem på eftermiddagen! Vi grillade lite gott och åt middag på altanen innan vi grejade en stund i trädgården. Johan planade ut det sista med grävmaskinen innan denna lämnade trädgården. Jag, Johan och Börje la även klart stengången från framsidan till altanen på baksidan. Vi skippar nog stengången på andra sidan huset då det är ganska smalt där så det ser nog bara roligt ut. Godkväll!
Stengång av skiffer...

....som fortsätter bak till altanen via källartrappan.

Grävmaskinen har lämnat trädgården!!

Våra badrumsmöbler till stora huvudbadrummet är snart på väg hem till Partille.

onsdag 21 maj 2014

Mur

Fortsatt murbygge efter jobbet i strålande sommarvärme. Idag blev själva muren klar med höjd, dess etapper samt toppstenar. Det som är kvar är pelarna och lite småfix. Fint blir det!




söndag 18 maj 2014

Murbygge

Söndagkväll och helgen börjar lida mot sitt slut. Under lördagen och söndagen har jag och Johan fortsatt med murbygget på framsidan av huset. Vi har bestämt höjden till fyra stenar hög, toppstenen kommer ovan på och den kommer att gå i fyra etapper pga sluttande tomt. Den kommer att bli riktigt fin! 
Trädgården från ovan.

Framför altanen.

Allt i mark och handlat mer murstenar

Bygga mur.

Visst blir den snygg!

Blocken passar ihop som pusselbitar.

Det börjar likna en framsida igen=)

fredag 16 maj 2014

Gräsmatta!!!!

Trodde aldrig att detta ögonblick skulle komma, men idag har vi fått tillbaka vår gräsmatta!! Vi har lagt på toppdressing, gödslat, krattat och rullat ut totalt 300 m2 gräsmatta runt huset. Det blev sååå fint. Nu ska vi bara vattna,vattna och vattna och se till att den fäster ordentligt. Vi har kvar att lägga på en sida av huset och lite framför altanen. Ett stort tack till Sabina,Christian, Lisa & Victor som hjälpte oss i eftermiddag och kväll!
300 m2 gräsmatta

Börjat lägga...

Se förvandlingen =)

Den befintliga gräsmattan möter den nya

Framsidan huset

Vattna!

Gamla komposthörnan

Lisa, Victor och Johan lägger gräs

Christian planar ut lite mer framför altanen

Bredvid altanen

onsdag 14 maj 2014

Förberedelser inför gräsmatta

Igår jobbade jag, mamma och Johan ute i regnet och idag kom det ett hällregn igen över oss. Nu får det sluta regna, så vi kan kratta ut jorden för gräsmattans ankomst. Det blir iallafall ordentligt genomvattnat i jorden, något positivt. Nu har vi beställt sol till imorgon och fredag så kan det regna på lördag igen....  
Början på en liten mur...

Toppdressing

Snart kommer gräset....!

måndag 12 maj 2014

Trädgård

Måndag - Idag har vi fått hjälp från Jimmy och Simon med utejobb i trädgården. Vi har gjutit färdigt hela fundamentet till muren och Jimmy har börjat plana ut framsidan. En runda till tippen hann vi också med för att slänga sten. Tack för idag! 
Simon och Johan gjuter betong till murens fundament.

Betongblandare.

Jimmy planar ut framsidan.

Lerigt!

Simon och Johan mäter in med vattenpasset.

söndag 11 maj 2014

Trädgårdsarbete

En regnig start på dagen med att fylla släpkärra med sten, överblivna isodränskivor från dräneringen, stängsel mm för att åka till tippen med. Sen fortsatt städning av trädgården och vi breddade även garageuppfarten när solen tittade fram. Tack mamma för hjälpen idag! =) 
Vi breddar uppfarten någon meter.

Det innebär att vi får hitta och flytta kantstenarna.


Birgitta fyller på med grus på båda sidor.

Trädgården just nu...

och trädgården just nu lite mer åt höger.
I veckan kommer vi att fortsätta förberedda för gräsmattans ankomst. Ska bli kul och se grannarnas min när vi helt plötsligt har en perfekt grön gräsmatta från en dag till en annan....=) 

fredag 9 maj 2014

Mur

Vad man kan göra en fredagskväll som denna....
Gruslådor förberett för att gjuta.

I med mer grus och jämna till.

Rakt måste det bli....

Tre etapper.

Första etappen gjuten ala 13 säcker grovbetong.
Packat gruset med denna padda.
Vi har även beställt gräs (på rulle) som levereras nästa fredag!!! Så trädgården kommer alltså gå från leråker till färdig gräsmatta på några timmar. Tjohoo!