måndag 30 juni 2014

De stora stenarna

Vi tog hjälp av en stor kranbil för att bli av med de stora stenarna som kom fram efter dräneringen. Vi hade ju fått upp dem på släpkärra med hjälp av grävmaskinen och kört dem en och en till tippen men aldrig att vi hade fått av dem från släpet. De var alldeles för stora och tunga. Så vi låter nedan bilder tala för sig själva....



Dessa tre bjässar är vi nu av med.

måndag 23 juni 2014

Dubbel Stringhylla

Ikväll satte vi äntligen upp stringhyllan som vi fått från Johans mormor och morfar i vardagsrummet. Det är en dubbel String i teak och den passar jättebra med vår mörka trappa och inredningsstil. Supersnyggt, se bilder nedan. Nu ska vi bara se vad vi ska ha på hyllplanen....=)
Dubbel teak med vita konsoler

Mysigt läshörn i vardagsrummet.

Observera att hyllan matchar vår trappa.
Vi har även börjat städa garaget och förberett för uppsättning av nytt staket på andra sidan trädgården. Vi ska laga och byta nätet då det har gjort sitt då det antagligen suttit uppe sen huset byggdes. Vi var även tvungna att ta ner ett gammalt äppleträd som lutade över staketet. En tur till tippen hann vi också med idag, tack för hjälpen Börje! 

söndag 22 juni 2014

Laga husfasaden

Husfasaden hade ett hål efter det gamla påfyllningsröret för oljetanken som behövde lagas.

Johan murar dit nya tegelstenar.

Mönsterpassade stenar.

Jag har bättringsmålat våra Stringhyllor på landet med vit sprayfärg.

fredag 6 juni 2014

Trädgård

Vi vattnar och vattnar och nu har vi även vågat klippa den första anlagda gräsmattan en första gång. Inte det lättaste då gräset vuxit sig riktigt långt...

Tills vi får råd att investera i en robotgräsklippare i framtiden så har vi beställt en Bosch batteridriven gräsklippare att mellanlanda på. Förra sommaren hade vi ju bara en liten bit gräsmatta då trädgården mest bestod av diken och lerberg och då körde jag gräsklipparen som ingick i huset -en på el. Vi har även en gammal Klippo från landet men ingen av dessa är optimala. Att köra den med elkabel blir alldeles för jobbigt och begränsat och det har vi en för stor gräsmatta för. Den gamla Klippon har ingen uppsamlare som då innebär att man måste kratta upp allt gräsklipp när man klippt klart, pust!  
Johan klipper gräset.

Planterat tre nya buskar som lite insynsskydd mot grannen.
Vi var en sväng på Blomsterlandet i förmiddags för att köpa lite jord. Jag ska plantera om några buskar och vi ska sätta några nya mot grannen. Vi fick med oss två hängsälg och en rysk kornell med vitbrokiga blad.
Bosch batteridriven gräsklippare till vår trädgård.