söndag 31 augusti 2014

Ytterdörren - källaringång

Dagens projekt - Renovering av källardörren. Först tvättade vi dörren fri från smuts, mossa och alger. Tvätt nummer två med vatten och målarsoda. Därefter slipning med slipmaskin och förhand med sandpapper. Tvätta dörren ren igen från slipdamm och sen dags för målning med två lager färg. Nu är dörren som ny igen! 
Dörren slipad

Innan tvätt

Helt täckt av alger och mossa nertill

Första penseldragen

Klart!

Vitt igen och ventilationsgallret målat med svart metallfärg.

lördag 30 augusti 2014

Trädgårdsbestyr och ventilation

Shoppade bärbuskar på Blomsterlandet idag (50 % på alla bärbuskar) så jag passade på att handla. Det blev en blodfläder, två svarta vinbär, tre amerikanska blåbär, två björnbär. Nu har jag alla bär man kan tänka sig i trädgården, mums!

Idag fick vi även hjälp från Andreas med att sätta upp och förbereda för ny ventilation i badrummet.   


torsdag 28 augusti 2014

Målning och stenkantslagning

Det fina vädret höll i sig idag med så vi passade på att göra några utomhusprojekt. T ex målade jag öppna spisens stång och vi lagade stenkanten vid garageuppfarten. Se bilder nedan på dagens arbete.
Före...

Rostigt och färgen flagnar...

Slipar och borstar bort allt löst.

Målat!

Snyggt!

Undertill.

Nymålat!

Nu - svart kontrast mot det röda.

Dags att laga stenkanten.

Johan in action

Lagad stenkant

onsdag 27 augusti 2014

Källarräcke

Idag var det äntligen fint och varmt väder igen så därför passade jag på att måla källarräcket. Detta tog fem timmar - först skrapa bort all lös färg och rost med hård borste och spackelspade, tvätta räcket rent från av alla alger och smuts, slipa allt med sandpapper, torka räcket rent igen från allt slipdamm, täcka och maska och sen äntligen börja måla. Jag hann precis bli klar innan det blev mörkt =) Se resultatet nedan...
Före...

Gröna räcken av alla alger.

Före...

Börjat måla!

Klart!

tisdag 19 augusti 2014

Garage o altanbygge

Igår efter jobbet fixade vi en stund med altanen, med hjälp från Christian, samt putsade väggen i garaget när det började skymma på kvällen. Idag var det ett riktigt busväder så vi höll oss inne och städade i garaget.    
Lite trappbygge.

Putsning av väggen i garaget.



söndag 17 augusti 2014

Garage

Denna regniga söndag spenderade vi inomhus med att fixa i vårt garage. Vi murade klart den dörröppning/vägg som tidigare fungerade som genomgång från garaget till köksentrén. (Nu ligger ju garaget vägg i vägg med lägenhetens hall). Se bilder nedan på dagens projekt. Tack för hjälpen Börje & Gunilla!



onsdag 13 augusti 2014

Tjohoo!

Tjohoo, sorry för dålig blogguppdatering på sistonde men det beror på att vi faktiskt tagit det lite lugnare med renoveringen under sommaren och semestern. Vi har haft fullt upp med kalas, svettats i högsommarvärmen och njutit av vår semester. Vi har mest skött om trädgården och snickrat på altanen när vädret tillåtit. Men nu är vi tillbaka i vardagen igen och vi har en del höst/vinterprojekt på gång som vi ser fram emot att påbörja. Som exempelvis skapande av vårt drömbadrum. Renoveringen tar nya tag!! Fortsättning följer....
Trädgården just nu =)

Altanbygge - trappa

Stomme till trappan tillverkas

Biljardbordsrenovering - byte av duk

Bild från måndags då vi satte uppe resterande staket med hjälp från Bengt & Ingrid.