måndag 31 augusti 2015

Hängrännor

Inför Göteborgs kommande regnperiod har Johan har tappert fortsatt med hängrännorna ute på taket ikväll i duggregn - med att skarva ihop rännorna och montering av provisoriskt stuprör. Tyvärr för mörkt för att ta bilder.

Nu mys med chokladbollar, en sprakande brasa och filt framför tv:n.

söndag 30 augusti 2015

Hängrännor

Igår fortsatte vi med stenläggningen tills stenen tog slut. En eller två pall till med sten behövs.

Så istället började vi med husets hängrännor. De två hängrännorna på långsidorna av huset sitter med helt fel lutning - allt vatten hamnar i ena hörnan med stupröret på motsatt sida, inte bra alltså. Så därför tar vi nu bort de gamla i koppar och ersätter med fyrkantiga liknade hängrännor (dock inte i koppar utan i grå nyans för att matcha fönstren). Fortsättning följer.... 
Ny ränna.

De gamla.


Provar lutningen.

torsdag 27 augusti 2015

Trädgården - stenläggning

Vi trotsar regnet - kantsten i granit, i mjuk böjning mot gräsmattan. 


Så här blir det mot garagesidan.

Finlir med att såga och slipa till stenar runt brunnar mm.

söndag 16 augusti 2015

Trädgården - stenläggning

Stenläggningen har fortsatt idag, tack till Sabina som hjälpt oss idag =) 




Ett stort pussel!

torsdag 13 augusti 2015

Trädgården - stenläggning

Dagens arbete: Vi fick en lastbilsleverans med sättflis som vi har jämnat och krattat ut över uppfarten. Vi har börjat lägga de första plattorna. Stort tack till Christian och mamma för idag!











tisdag 11 augusti 2015

Trädgården - stenläggning

I gryningen beställde Johan ett lastbil med grus som sedan levererades vid 9.00 tiden. Det regnade hela förmiddagen så efter lunch satte jag och Johan igång att jämna och kratta ut allt grus. När vi var nöjda så paddade vi till det med paddan Dynapac LF85. Sen vattnade vi hela uppfarten för att det ska sätta sig ytterligare. Johan ville ha mer så vi åkte och hyrde en vibrostamp Atlas Copco som vi körde på hela uppfarten. Sen ytterligare vattning och tilljämning med paddan igen. Nu är det ett hårt underlag!   







måndag 10 augusti 2015

Trädgården - stenläggning

Imorse kom ytterligare två lass med 0-32 bergskross med lastbil. Detta fick vi hjälp att sprida ut tillsammans med Börje och Gunilla. Nu närmar det sig själva stenläggningen... - Vi har lagt 10 cm 0-32 bergskross sen 10 cm S100 cellplast och ovanpå det nu ytterligare lager med bergskross på 20 cm. Vi behöver ett lass till då det fattas grus närmast huset, efter detta lager är det dags för sättflis.

Här saknas det grus dock...vi får beställa ett lass till.
Börje har även kaklat i källaren för oss idag =) Kakelplattorna tog slut på de sista så även där vi får handla några till för att helt färdigställa.

fredag 7 augusti 2015

Trädgården - stenläggning

Uppdatering! Vi är tillbaka från en semestervecka på Mallorca och vi fortsätter nu med stenläggningen på framsidan idag. Innan vi åkte hann vi lägga all markduk (geotextilduk N1) och få ett första lass med makadam. Det första lagret makadam slet vi en stund med för hand i ösregn innan vi satte oss på planet till värmen. Idag har vi fått hjälp från Börje och Gunilla som kom hit med grävmaskinen och hjälpte oss kratta ut gruset jämnt. Vi paddade till detta och började lägga ut och fästa isoleringsskivorna.

Ösregn! (förra onsdagen 29 juli)


Grävaren får hjälpa till...






Vi sätter fast isoleringsskivorna i varandra med hjälp av sådana här spikbleck.

Så här ser det ut nu.