onsdag 27 juli 2016

Tak 2

Igår fixade Johan själv uppe på taket medans jag var på jobbet. All råspont blev klar! Idag fortsatte Johan, Börje och Gunilla under dagen med att lägga papp. På eftermiddagen byttes teamen och jag och Joakim körde kvällspasset. Det närmar sig ett tätt tak =) 
Ny skorsten



Numera riktigt mysigt och bra upplyst på vinden.
Joakim tätar skorsten
Tack för idag Börje, Gunilla och Joakim!!!




måndag 25 juli 2016

Tak 2

Idag har vi fortsatt med att spruta isolering upp till vinden. Detta blev klart idag, till och med 25-30 cm högt blev det, och maskinen är tillbakalämnad. Vi spikade lite mer råspont och började med att även spika pappen. Imorgon kommer de och hämtar containern också, totalt fyra containrar med trä blev det totalt. Stort tack Jimmy och Börje för idag! =) 






söndag 24 juli 2016

Tak 2

Dagens insats - en runda till tippen, byggt en taklucka och byggt en "sarg" runt vindsluckan. Spikat mer råspont och provkört isoleringsmaskinen. Vi kommer att isolera vinden med cellulosa (papper) ca 20cm. Tack för hjälpen idag Jimmy, Klara och Börje. =)   












lördag 23 juli 2016

Tak 2

Renoveringen fortsätter! Idag fick vi hjälp från Christian med att lägga mer råspont, bygga en vindskiva, riva den sista biten gammal råspont. Vi fick även bort den sista sunkiga biten med gammal isolering och dammsugit därunder.  





fredag 22 juli 2016

Tak 2

Soliga hälsningar från ett varmt tak! Så här långt kom vi idag - halva takets råspont är spikad och lamporna är inkopplade (och lyser). Två vändor till tippen med allt skräp blev det med. Idag tackar vi Gunilla, Jonathan, Börje, Andreas och Jimmy för hjälpen! =)



torsdag 21 juli 2016

Tak 2

Idag har vi fortsatt med att städa ur vinden. Johan var och hyrde en grovdammsugare så Jonathan dammsög noggrant hela vinden. Vi har fyllt på med isolering där det behövdes/saknades. Vi har satt upp lampor på varannan takstol för att sedan i bra ljus sedan kunna inspektera vinden/ha ljus för sotaren fram till takluckan osv. Vi har börjat regla upp för gångbron vi ska ha i mitten av vinden för att ej behöva krypa i den nya isoleringen. Gunilla har börjat isolera luftspaltskivor. Christian har fortsatt med vindskivorna samt vi har börjat spika fast ny råspont. Stort tack för hjälpen idag - Gunilla, Bengt, Jonathan, Lovisa, Börje, Christian, Tobias och Andreas!!! 

Jonathan dammsuger.




Gunilla monterar luftspaltskivor.



Lovisa spikar råspont.


Luftspaltskivor på plats.

Råspontsluckor på g....

Ny belysning.


Vindskiva passas in.

En tur till tippen imorgon kanske?

onsdag 20 juli 2016

Tak 2

Idag hade vi beställt hit en kranbil för att lyfta upp råspontluckorna, så på morgonen kom det hit en stor bil och fixade detta för oss. Vi fick även containern med kopparn hämtad (totalt två containrar för två tak) samt containern med trä tömd. Uppe på taket har vi fortsatt riva råspont - allt rivet förutom under där råspontsluckorna står. Vi har även tagit upp all gammal isolering och lagt detta i soppåsar. En sväng till tippen blev det med. Stort tack till Gunilla, Bengt, Börje och Christian som hjälpt oss idag.