måndag 12 november 2018

Inredning

Biblioteket har fått två stycken låga hyllor för barnböcker. Vi köpte dem på IKEA och betsade dem i samma färg som golvet. Det blev riktigt fint! När jag var liten älskade jag att bläddra bland böcker på detta vis och välja ut vilken som skulle läsas/lånas från biblioteket. Nu har jag egna, mysigt!  



måndag 13 augusti 2018

Fortsättning på den hemliga dataskåpsförvaringen

Nu är vi klara med skänken i matsalen, det blev mosaik på toppen istället för glas som först var planen. Vi var och tog in offert på att beställa glas som skulle passa men detta blev jättedyrt och inte säkert att det heller skulle gå att få till bra, glasmästaren själv föreslog plast!? Så vi tänkte om istället och gjorde toppen utav playwood, gipsskiva och mosaik som matchar pelaren. Tack hjälpen Jimmy, Klara, Rebecca och Andreas!












tisdag 24 juli 2018

Elementgaller vardagsrum

Till vårt nedsänkta element i vardagsrummet låg tidigare tegel men som ej längre var i bra skick eller barnsäkra. Teglet låg endast löst vilande ovanpå och vissa saknades helt, trampade man här kunde man falla ner till elementet. Nu har vi istället ersatt detta med ett gjutjärnsgaller från en 1800-tals kyrka i England. Totalt 9 st galler. Dessa lämnade vi in på blästring och pulverlackering till en firma i Borås. Vi gjorde dem blanksvarta. Med hjälp från Simon svetsade vi en ställning gallren ska ligga i, även denna lämnades in på lackering. 







lördag 7 juli 2018

Detaljer

Igår var Andreas och Rebecca här och hjälpte oss med finlir i huset. Vi gjorde en ny tröskel mellan hall-kök. Vi satte upp en mahognybräda i biblioteket vid fönsterpartiet - denna bräda döljer nu det tidigare hålet som fanns där för lysrör, vi har ju två hängande lampor istället. Andreas gjorde även klart den sista golvlisten i biblioteket. Stort tack för hjälpen!   
Andreas och Johan
Johan lagar mat...mycket mat...=) 



Biblioteket 





Tröskeln klar



måndag 2 juli 2018

Balkongen klar!

Vårt balkongbygge är nu avslutat, balkongen från Ellinore´s rum är nu helt klar. På förebilder nedan ser ni orginalbalkongen som var i teak, också en platsbyggd bänk. Balkongen som vi byggt är något större och istället med ett luftigare smidesräcke som matchar räcket vid entrén och källargången.  Vi är nöjda =)



Före

Före
Före

Före

Före

Före

torsdag 7 juni 2018

Fortsättning balkongen

Så här långt har vi kommit på balkongen nu, se bilder nedan. Det återstår att bygga en kjol till soldäcket samt några ribbor bakom bänken för att få en snygg rygg på bänken mot gatan. Det blir riktigt bra!





måndag 23 april 2018

Balkongen

Idag fortsatte vi med balkongen, det andra räcket är nu monterat och svetsat på plats. Tack Börje för hjälpen!






söndag 22 april 2018

Balkongen

I helgen har vi fortsatt med balkongprojektet. Tack Christian, Börje och Simon för hjälpen!
Reglar till den platsbyggda soffan 

På brädgår´n

Målning av räcket 

Nu ska räcket upp på taket


Gräsklipparen har fått komma ut på grönbete

Åhej så var räcket uppe på taket

Räcket skruvas fast i vägg och trall







Ett räcke på plats!