måndag 23 april 2018

Balkongen

Idag fortsatte vi med balkongen, det andra räcket är nu monterat och svetsat på plats. Tack Börje för hjälpen!






söndag 22 april 2018

Balkongen

I helgen har vi fortsatt med balkongprojektet. Tack Christian, Börje och Simon för hjälpen!
Reglar till den platsbyggda soffan 

På brädgår´n

Målning av räcket 

Nu ska räcket upp på taket


Gräsklipparen har fått komma ut på grönbete

Åhej så var räcket uppe på taket

Räcket skruvas fast i vägg och trall







Ett räcke på plats! 

söndag 15 april 2018

Balkongen

Vi tänkte om ang balkongräcket som vi då först tänkte ha i glas. Vi bytte spår och tillverkade istället ett smidesräcke från grunden, så som vi har vid entrétrappan och källartrappan. Det känns som om det kommer att matcha huset bättre, glas hade nog blivit för modernt? Det blir i två sektioner i smide och en träspalje/vindskydd/ryggstöd bakom den platsbyggda bänken. Smidesräcket är nu klart, det som återstår är montering, ihopsvetsning och målning. Tack Jimmy och Börje för hjälpen i helgen!

En mall tillverkad




En färdig sektion

söndag 8 april 2018

Balkongen

Kanonväder idag och fortsättning på balkongen. Igår var vi och handlade trallen - Zense utegolv så denna började vi lägga idag. Trallen vi valt är  34 mm tjock och 145 mm bred och monteras med dolt montage så man slipper synliga skruvhuvuden. Tack Joakim och Börje för hjälpen idag!










söndag 1 april 2018

Smygstart - Balkongprojekt

Igår var det fint och soligt väder så vi började planera och bygga reglarna för balkongen vi ska bygga upp igen. Den kommer att bli något större än den gamla, ha en plastbyggd soffa på den ena sidan, vindskydd i trä och glasräcken på två sidor. Vilken trall vi ska lägga har vi inte riktigt bestämt ännu. Tack Christian för hjälpen igår. Fortsättning följer...