fredag 6 november 2020

Inredning babyrum

Sådär ja, nu är rummet klart med möbler och vi har börjat inreda rummet. Det som är kvar att köpa är en tvättkorg och några fina tavlor att hänga på väggarna. I byrån ligger kläder i storlek 50! Vi fick plats att ha kvar en extra säng, sen blev det en ny byrå, hylla ovanför skötbord, en ny bokhylla, lampor och Ellinores gamla spjälsäng. 



Ny taklampa i form av en drake från Roomate.

Ny hylla ovan skötbord för salvor, tvättservetter mm ifrån String i ek/vit. 

Ny byrå Hemnes från IKEA
Ny byrå ifrån Ikeas serie Hemnes i grått.

Extrasäng med sänglampa och sängbord. 

Ny bokhylla för böcker ifrån Alice & Fox.

 

torsdag 8 oktober 2020

Babyrummet

 Nu är babyrummet färdigtapetserat! I måndags satte Johan och Börje det sista så nu kan vi börja inreda rummet. Vi har dock vindsluckan kvar som vi ska snygga till med latex och snickerifärg annars är rummet redo. 



tisdag 29 september 2020

Babyrummet

Jag och Johan har börjat tapetsera och igår var Börje här och fortsatte hjälpa oss med tapeterna! Det var mycket mönsterpassning så tapeterna tog slut så vi får skaffa fler innan vi kan fortsätta...Men fint blir det!






Det som är kvar att tapetsera, se ovan bild. Runt fönstret och lite av ena långväggen.

fredag 25 september 2020

Babyrummet

 Vi fortsätter med babyrummet. Johan och Pontus har satt upp lister och igår var Börje här igen och hjälpte oss måla listerna med snickerifärg. Nu är nästa steg tapetsering!   


Jag har även börjat kika lite på inredning och införskaffat denna nya taklampa till rummet föreställande en drake ifrån Roommate. Sen kommer ju babyn få ta över skötbord och sängar efter Ellinore, men vi behöver köpa en byrå för kläder och ev en hylla för saker/böcker mm. 

torsdag 17 september 2020

Babyrummet

Denna tapet har vi valt från Borås Tapeters samarbete med Newbie, "Forest Friends" till nya babyrummet. Börje har varit hos oss och hjälpt till med spackling och måla taket.  








fredag 11 september 2020

Några pågående projekt

 Vi har ca tre pågående projekt på gång just nu i huset. 

Det första är att det ska göras ett nytt barnrum (då lillebror snart anländer). Det är gästrummet som nu ska få bli barnkammare. Vi kommer att ljudisolera väggen mot lgh, måla taket och tapetsera om. Sen ska det inhandlas inredning, en ny byrå för babykläder och någon hylla/förvaringssystem.  


Vi fortsätter framåt med altanen som vi rev i somras då en plint hade satt sig så altanen såg ut som en hängmatta! Vi har tagit upp allt golv och lagt om och kommer att göra ett nytt smidesräcke som går runt hörnet där altanen är som högst ned mot mark. 






Tack för hjälpen Andreas, Rebecca och Christian!
I källaren i pingisrummet håller vi även på att bygga in en vägg som kommer att bli fotbollsmål/innebandymål. Den stora bilbanan är såld så vi är inne på att flytta ut pingisbordet till rummet intill och ha lekrum i rummet med ribbstolarna. 


fredag 21 augusti 2020

Beskärning av våra fruktträd

 Nu har vi haft hjälp utav Trädakuten som har beskärt våra fruktträd. Två krikon, två plommon, ett päron och Ellinores lilla äppleträd på framsidan av huset. De hjälpte oss även att ta ned det sneda äppleträdet som lutade mot grannen. Det blev riktigt bra! 








onsdag 20 maj 2020

Vattentunna, senläggning mm

Nu har vi tagit ut regntunnan i trädgården som jag fick i present förra året. Vi har slipat och oljat in den och tagit bort locket så att det kan regna ner i den. Vi saknar nåt skydd ovanpå och en tappkran. Vi har ställt den på den nya stenläggningen på norrsidan av huset, perfekt för vattning av blommor på altanen och liknande. När vi tog av locket var den helt lila på insidan av allt franskt vin som har förvarats i den hihi.




Till förrådet har vi inhandlat en kruka och planterat två vita klematis i med ett klätternät för dem. Det blev riktigt bra och lite liv och grönt kring förrådet.



Vi har även lagt dit de sista stenarna runt trappan.


onsdag 6 maj 2020

Stenläggningen

Här kommer en uppdatering hur långt vi hunnit med vårt stenläggningsprojekt! Stenläggningen vid källartrappan är klar med fogsand och allt, det blev riktigt bra! Vi är inte klara med stenarna runt trappan och fram mot entrétrappan än. En tur till Grävlingen någon dag för att skaffa fler stenar behövs för att göra klart. Runt förrådet är också så gott som klart, några småstenar behövs runt pelarna samt så ska vi borsta ut fogsand, sen är det också klart. Gräsklipparen fick sig en ramp upp till sin ingång på förrådet.