torsdag 30 april 2020

Projekt nytt innertak övre hall

Igår kväll fick vi dit de sista två brädorna som skulle sågas på längden, så nu är hela taket klart! Det blev så snyggt! Se bilder nedan.






onsdag 22 april 2020

Stenläggningen

Vi har fortsatt med stenläggningen under helgen och Johan körde ett kvällspass igår. Så här långt har vi kommit nu =) Grus och bärlager paddat och klart så vi har börjat lägga stenen.









torsdag 16 april 2020

Nytt projekt - innertak övre hall

Vi har startat ett inomhusprojekt och det är montage av ett nytt innertak i vår övre hall utanför sovrummen på övervåningen i huset!

Vi har länge funderat på vad vi ska ha för tak här då det gamla ej var snyggt (lite delade meningar där dock) men en del gamla fuktfläckar, den fula blå pappen mellan brädorna, skoavtryck!? och andra fula märken. Så till slut kom vi fram till och hittade dessa brunbetsade brädor från Norrlands Trä. Vi låter det gamla innertaket sitta kvar och sätter upp de nya brädorna på de gamla, fast åt andra hållet. Christian har vart här två tillfällen och hjälpt oss så här långt. Nu är vi dock framme vid det svåra partiet över trappan, där vi måste bygga någon slags ställning? Fortsättning följer....










måndag 13 april 2020

Nytt projekt - stenläggning

Vi har startat upp ett nytt projekt i trädgården. Vi ska lägga sten framför källartrappan och en stenrad längst med källartrappan och längst med norrsidan av huset (för att ej ha gräs/växtlighet intill husfasaden). Vi kommer även att lägga sten framför och runt vårt nya trädgårdsförråd. Stenen vi har valt är samma som vi har på uppfarten Benders Fantasi. Vi har grävt ut en container full med jord, tack Börje och Birgitta för hjälpen med grävning och barnpassning.







Perennrabatt

På framsidan av huset runt Ellinore´s äppleträd har vi skapat en ny rabatt av cortenplåt. I rabatten planterade vi perenner - alunrot och lavendel.