onsdag 20 maj 2020

Vattentunna, senläggning mm

Nu har vi tagit ut regntunnan i trädgården som jag fick i present förra året. Vi har slipat och oljat in den och tagit bort locket så att det kan regna ner i den. Vi saknar nåt skydd ovanpå och en tappkran. Vi har ställt den på den nya stenläggningen på norrsidan av huset, perfekt för vattning av blommor på altanen och liknande. När vi tog av locket var den helt lila på insidan av allt franskt vin som har förvarats i den hihi.




Till förrådet har vi inhandlat en kruka och planterat två vita klematis i med ett klätternät för dem. Det blev riktigt bra och lite liv och grönt kring förrådet.



Vi har även lagt dit de sista stenarna runt trappan.


onsdag 6 maj 2020

Stenläggningen

Här kommer en uppdatering hur långt vi hunnit med vårt stenläggningsprojekt! Stenläggningen vid källartrappan är klar med fogsand och allt, det blev riktigt bra! Vi är inte klara med stenarna runt trappan och fram mot entrétrappan än. En tur till Grävlingen någon dag för att skaffa fler stenar behövs för att göra klart. Runt förrådet är också så gott som klart, några småstenar behövs runt pelarna samt så ska vi borsta ut fogsand, sen är det också klart. Gräsklipparen fick sig en ramp upp till sin ingång på förrådet. 








fredag 1 maj 2020

Ställningen nedplockad

Nu har vi även fått plockat ned ställningen som vi hade för att sätta brädorna över trapphuset, tack Andreas och Rebecca för hjälpen och lånet av ställningen! Nu har vi städat ur och gjort ordning på övervåningen igen.