måndag 24 oktober 2022

Utomhuskaniner i trädgården

 Låt oss presentera nya familjemedlemmar som nu bor i vår trädgård - dvärgkaniner!  Vi fastnade för kanin som husdjur efter att ha "provat på" det under sommaren. Vi har gjutit en platta buren ska stå på och lagt sten runt om. Detta för att det brukar bli väldigt blött under höst/vinterperioden vid häcken i trädgården. Det blev väldigt bra, sen ska de ha en påkopplad hage till detta. Hoppas de ska trivas hos oss! 











tisdag 23 augusti 2022

Solpaneler på taket!

 Nu har vi också skaffat oss solceller på taket! 






Trädgården

 Mer har hänt i trädgården - ny cortenkant runt ett plommonträd med några perenner stjärnflocka och några daggkåpor jag flyttade från den andra då jag nog allt satt dem lite tätt där...När jag fyllde år fick jag också ett körsbärsträd och en cortenkant vi satte runt den - blir nog några marktäckare i den med så vi slipper ogräs. 





måndag 8 augusti 2022

Trädgården

 I trädgården har vi fixat lite nytt - med Christians hjälp fick vi upp växtstöd till de två svarta vinbärsbuskarna. När jag fyllde år så fick jag en till vinranka, art labruskavin med gröna druvor. Nu har vi planterat den med i isolerade krukor med borttagen botten och tanken är att de ska klättra på räcket och i pergolan.  







torsdag 23 juni 2022

Pergolan klar!

 Så stod vår pergola klar redo för sommaren! Det blev en svetsad modell för att matcha hus och smidesräcket med ett specialsytt solsegeltak för att passa runt skorstenen. Det blev så mysigt och mer ombonat! 








tisdag 31 maj 2022

Trädgården

 I vår trädgård har det nu även flyttat in ett kaninpar - Thure och Thea som är våra sommarkaniner/hyrkaniner över sommaren. Så mysigt! De bor utomhus i bur och hage. 


Vi har påbörjat nytt projekt med pergola som ska vara i hörnet där vi har soffan och öppna spisen, får att få lite tak och solskydd. 
Det växer och frodas i växthuset!

Ny rabatt nedanför altanen i cortenstål, här växter tre orangea ölandstokar och jag stoppade ned två guldaklejor och några solljus med gula blommor. 





tisdag 19 april 2022

Trädgården

Vi har blivit med växthus! En modell Atlas mot vägg - så nu har vi planterat några växter med, det blev tre tomat, två paprika, ett olivträd och ett fikonträd. Sen har vi anlagt en ny rabatt med runt ett av våra krikonträd. Där blev det perenner - jättedaggkåpa, flocknäva och aklejor i två färger. 











 

måndag 4 april 2022

Lekrummet - ljudabsorbenter

I vårt lekrum i källaren har vi satt upp några plattor, ljudabsorbenter, på väggarna för att få bättre ljudisolering i rummet. Innan ekade det ganska mycket, men nu börjar det bli bra!